Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 16:46

Медведєв закликав Януковича не допустити переписування історії

Медведєв закликав Януковича не допустити переписування історії

Президент РФ Дмитро Медведєв закликав свого українського колегу Віктора Януковича зберегти правду про події Великої Вітчизняної війни для майбутніх поколінь.

Про це сказано в його привітанні з нагоди Дня Перемоги.

"Сердечно вітаю Вас і братній український народ із 66-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У цей день ми віддаємо данину поваги воїнам-фронтовикам, працівникам тилу - ветеранам Великої Вітчизняної війни, які наближали нашу Перемогу над нацистськими загарбниками і їхніми спільниками", - йдеться у привітанні, текст якого поширило посольство Росії в Україні.

Як наголошується в документі, "наші народи врятували світ від смертельної загрози".

"Цей безприкладний подвиг назавжди залишиться в пам'яті вдячних нащадків. Важливо зберегти правду про події Великої Вітчизняної війни для майбутніх поколінь і давати відсіч будь-яким спробам переписати історію", - підкреслив президент Росії.

У свою чергу, російський прем'єр Володимир Путін також привітав главу уряду України Миколу Азарова: "Наш спільний обов'язок перед поколінням переможців - дбайливо зберігати пам'ять про небувалий подвиг десятків мільйонів людей, які віддали життя за свободу і незалежність Батьківщини, оточити ще більшою турботою і увагою всіх нині живих фронтовиків і працівників тилу".

Він також упевнений, що "загартована в роки війни братська російсько-українська дружба" буде і надалі служити надійною основою для зміцнення відносин стратегічного партнерства між країнами.

Володимир Путін попросив Миколу Азарова передати українським ветеранам сердечні вітання, побажання довголіття, міцного здоров'я і благополуччя.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв закликав Януковича не допустити переписування історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути