понеділок, 21 січня 2008 12:22

Медведько про стосунки з Луценком

Генеральний прокурор Олександр Медведько заявляє, що в нього немає конфліктів і негативу у відносинах з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Про це Медведько сказав в інтерв"ю тижневику "Контракти" від 21 січня.

"По-перше, у наших відносинах з Юрієм Віталійовичем немає ніяких конфліктів і негативу, ми обоє очолюємо великі відомства й повинні дотримуватися державних позицій", - сказав Медведько.

З його слів, Президент Віктор Ющенко недавно запросив його й Луценка на нараду й дав низку доручень по ходу обговорення пріоритетних напрямків співробітництва органів прокуратури й МВС.

"Мова йшла, зокрема, про боротьбу з незаконним оборотом наркотиків, нелегальною міграцією, хуліганством на дорогах, хабарництвом і корупцією, виявленням й розслідуванням посадових злочинів", - зазначив генпрокурор.

Крім того, він вважає, що питання про висловлення йому недовіри має розглядатися на комітеті Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, перш ніж буде прийнято остаточне рішення.

"Взагалі, мені здається, що в нашій країні питання про призначення й зняття генпрокурора надмірно політизовані", - вважає Медведько.

При цьому він переконаний, що генпрокурор повинен бути поза політикою.

Луценко вважає неефективною роботу міліції без нового генпрокурора.

Раніше Луценко заявив, що вважає кандидатуру депутата Ради Віктора Шемчука (фракція "Наша Україна - Народна Самооборона") гідною для посади генпрокурора.

Ющенко очікує від Верховної Ради рішення про звільнення генерального прокурора Олександра Медведька.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликала Ющенка направити подання в Раду на звільнення Медведька.

Депутати Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко й від фракції Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник запропонували парламенту звільнити Медведька, внісши в грудні 2007 проект постанови N1145 "Про висловлення недовіри генеральному прокуророві України", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Медведько про стосунки з Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути