Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 10:34

Медведько поїхав з Ющенком в США витягувати з в"язниці Лазаренка

Боротьба навколо екстрадиції опального екс-прем"єра Павла Лазаренко до України продовжується.

Про серйозність намірів Віктора Ющенка в цьому питанні свідчить той факт, що у складі його делегації, що вилетіла до Вашингтона, знаходиться генпрокурор країни Олександр Медведько, хоча в програмі переговорів немає жодного пункту, який знаходився б у сфері його ведення.

Тим часом справа Лазаренко зрушилася з мертвої точки і в американських судах. Апеляційний суд дев"ятого округу США виніс постанову про перегляд списку звинувачень на адресу екс-прем"єра. В п"ятницю суд задовольнив клопотання адвокатів щодо більшості пунктів, залишивши в силі лише звинувачення, пов"язані з відмиванням грошей разом з екс-помічником Петром Кириченком. Тепер справа відправлена до суду першої інстанції, який може зменшити термін покарання для Лазаренко (за вироком він отримав дев"ять років, які закінчуються в грудні 2008-го), пише "Сегодня".

Але чи є цей перегляд благом для засудженого, ще питання. Якщо Лазаренко вважатиметься таким, що відбув термін, його можуть екстрадирувати із США, як особу, що незаконно знаходиться в цій країні. І тоді перед американським судом вже постане питання - куди висилати екс-прем"єра: чи то до Панами, з паспортом якої Лазаренко був затриманий в 1999-му, чи то до України. Останнього варіанту якраз і хоче добитися Віктор Ющенко, але, враховуючи незалежність судової системи США, її рішення передбачити складно.

Зараз ви читаєте новину «Медведько поїхав з Ющенком в США витягувати з в"язниці Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути