Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2007 16:02

Медведько попередив Цушка про кримінальну відповідальність

Генеральний прокурор України Олександр Медведько сьогодні, приймаючи заяву від міністра внутрішніх справ України, кандидата в народні депутати від СПУ Василя Цушка, попередив його про кримінальну відповідальність в разі, якщо інформація, надана ним про отруєння, не матиме під собою підгрунтя.

Водночас у прес-службі поінформували, що Медведько отримав від Цушка заяву про замах на нього, як державного діяча. У свою чергу, за інформацією прес-служби, Цушко просив прокуратуру провести перевірку з приводу наданої ним інформації.

26 вересня Цушко заявив, що був отруєний теофіліном, і матеріали, що підтверджують його отруєння, він одержав 21 вересня. Він висловив припущення, що його отруїли організатори захоплення Генеральної прокуратури 27 травня.

Цушко нагадав, що після подій 27 травня в приміщенні Генпрокуратури він був госпіталізований з діагнозом інфаркт міокарда. Для лікування міністра було перевезено в Німеччину. Проте у нього виникли деякі підозри щодо того, що з ним трапилося. Зокрема, за словами Цушка, українські лікарі поставили йому діагноз – обширний інфаркт, але вже в Німеччині під час аналізів було з`ясовано, що коронарні судини його серця були в порядку. Крім того, він повідомив, що "26 травня робив кардіограму, і були хороші результати, а через день – стався інфаркт".

Водночас прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що "ні Цушко, ні хтось з його довірених осіб не звертався в СБУ з інформацією про можливе його отруєння". "У СБУ немає інформації про можливе отруєння", - сказала вона.

Сьогодні Цушко передав до Генпрокуратури матеріали про своє отруєння, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Медведько попередив Цушка про кримінальну відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути