понеділок, 28 червня 2010 15:48

Медведько не готовий на 100% виконувати накази Януковича - політолог

Медведько не готовий на 100% виконувати накази Януковича - політолог

Президент Віктор Янукович хоче взяти всю владу в країні під повний контроль.

Так вважає політолог Олександр Палій.

"Сьогодні Януковичу мало того, що він має. Він хоче більше. Тому йде повна децентралізація влади. Він хоче, щоб не було важелів стримувань і противаг", - наголосив експерт у коментарі Gazeta.ua.

Палій вважає, що розмови про можливе звільнення Генпрокурора Олександра Медведька і голови Конституційного суду Андрія Стрижака пов"язані з тим, що президент шукає стовідсотково надійних людей.

"У цих людей немає стовідсоткової лояльності і готовності виконувати будь-який наказ Януковича. Тому їх хочуть якомога швидше прибрати, - додав він. - А це демонтаж демократії і ліквідація будь-яких інституційних можливостей впливати на владу".

Такої ж думки і нардеп-"нунсівець" Ярослав Кендзьор.

"Хоч Медведько і з "донецьких", але навіть він не влаштовує повністю сьогоднішню владу. Донецька еліта надзвичайно швидко хоче зробити окупацію всіх структур. Сьогодні Янукович і його команда вже мають слухняну більшість в парламенті, тому від нашої фракції НУ-НС вже нічого не залежить. Якщо вони захочуть проголосувати за звільнення Медведька чи Стрижака і призначити своїх людей, то вони проголосують. Будь-яке рішення, окрім конституційного, вони можуть самі провести", - зазначив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Медведько не готовий на 100% виконувати накази Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути