Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2010 19:30

Медведєв заявив, що Росія готова обговорювати пропозиції Києва по ціні на газ

Медведєв заявив, що Росія готова обговорювати пропозиції Києва по ціні на газ

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що російська сторона готова обговорювати нові пропозиції Києва з приводу ціни на газ і запропонував розглянути це питання на рівні профільних відомств двох країн.

"Обговоримо обов"язково, у тому числі і газове питання. Це тема, яка є дійсно дуже важливою для України", - сказав Медведєв в ході зустрічі у вівторок у Вашингтоні з президентом України Віктором Януковичем.

Як підкреслив президент РФ, "не дивлячись на те, що у нас діють раніше підписані угоди", це питання повинне бути розглянуте і пропрацюване на рівні профільних відомств двох країн.

"В світлі того, про що ми говорили, в ході вашого недавнього приватного візиту до Москви, для реалізації тих пропозицій, які ми обговорювали, думаю, є резон провести звірку годинника і ініціювати додаткові дії з боку профільних міністерств і відомств", - сказав президент РФ українському колезі.

Ці слова Медведєва послідували після того, як Янукович відмітив, що поки не отримав від російського президента "відповіді в плані компенсації цін на газ".

Янукович підкреслив, що проблема ціни на російський газ "хвилює сьогодні Україну". Він також відзначив, що є цілий ряд питань, які "накопичилися за ці роки, - не тільки за останні п"ять років, але і старіші, на яких потрібно давати відповіді".

Медведєв у свою чергу звернув увагу на те, що лідери Росії і України останнім часом стали дуже часто зустрічатися. "Ми, як і обіцяли нашим громадянам, зустрічаємося часто. Мене це не може не радувати. Тим більше що якийсь час було таке становище, коли я з керівництвом України практично не бачився", - сказав Медведев.

За його словами, той факт, що Росія і Україна "набрали такий темп співпраці, відповідає інтересам наших країн і народів".

Медведев визнав, що в двосторонніх відносинах "проблем накопичилося немало, і ідей у нас немало", передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв заявив, що Росія готова обговорювати пропозиції Києва по ціні на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути