неділя, 29 квітня 2012 10:50

Медведєв вважає неприпустимими політичні переслідування в Україні

Медведєв вважає неприпустимими політичні переслідування в Україні
Фото:m3kalilaska.plusm3.com

Переслідування політичних супротивників в Україні кидає тінь і на саму державу, і на тих, хто такі рішення приймає, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

Напередодні він провів засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, в ході якого прозвучала теза про те, що російське МЗС відзначає порушення тільки в тих країнах, які критикують Росію, але при цьому складні проблеми прав людини в країнах-союзниках РФ залишаються непоміченими Москвою, а критика в їхньому відношенні в міжнародних організаціях блокується російськими дипломатами.

Глава РФ не погодився з цим висловлюванням, підкресливши, що, наприклад, в певний період і йому, і МЗС довелося "зробити досить жорсткі заяви, що стосуються дотримання прав в Бєларусі та Україні", передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це "дійсно дуже близькі країни", і по цілому ряду справ, які розглядаються в даний час, на Росію "дуже сильно ображалися".

"Тим не менш, це була і моя позиція, і я МЗС давав вказівки, в частині переслідування політичних противників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає . Ви можете ненавидіти один одного, можна говорити все, що завгодно в полемічному запалі, і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентських перегонів, прямі суперники політичного процесу, це, як мінімум, викликає величезне здивування, навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій", - сказав Медведєв.

Однією з найбільш гучних справ в Україні в даний час є справа Юлії Тимошенко, яка в 2009 році була суперником Віктора Януковича у президентських перегонах. Після поразки на виборах кабінет міністрів під її керівництвом на початку 2010 року був розпущений. А потім навесні того ж року проти неї за різними звинуваченнями було порушено кримінальні справи.

Влітку 2011 року Тимошенко була заарештована в залі суду, а восени того ж року український суд засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській колонії в Харкові. У СІЗО здоров'я Тимошенко почала різко погіршуватися.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв вважає неприпустимими політичні переслідування в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути