понеділок, 14 червня 2021 12:36

Медведчуку в браслеті не платять зарплату

Медведчуку в браслеті не платять зарплату
У травні Медведчуку повідомили про підозру в державній зраді. Він перебуває під домашнім арештом. Фото: Reuters

Підозрюваний у державній зраді народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук не отримує заробітну плату під час перебування під домашнім арештом. Про це пише "Укрінформ" із посиланням на відповідь Комітету з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради.

"Збереження заробітної плати за час відсутності народного депутата України, як і будь-якого іншого працівника, у зв'язку із застосуванням до нього відповідно до Кримінального процесуального кодексу України запобіжного заходу, чинним законодавством не передбачено", – пояснили в комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Медведчука обвалили рейтинг ОПЗЖ

Депутату нараховують зарплату на підставі табеля обліку робочого часу. Туди вносять дані участі парламентарія в не менш як 70% голосувань під час ухвалення рішень Верховної Ради, присутність на засіданнях комітету.

Також до табеля вносять дані про відрядження депутатів, відпустку, відсутність у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, інші поважні причини.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепам Медведчуку й Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа під цілодобовий домашній арешт.

Журналісти Bihus.info опублікували матеріал про Медведчука "Як гартувалася мерзота".

Зараз ви читаєте новину «Медведчуку в браслеті не платять зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути