пʼятниця, 30 березня 2012 09:06

Медведчук запевнив, що до парламенту йти не збирається

Медведчук запевнив, що до парламенту йти не збирається
Віктор Медведчук божиться, що за владу боротися не збирається. Фото: tsn.ua

Колишній лідер Соціал-демократичної партії (об'єднаної) (СДПУ (о)) і голова адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук запевнив, що не збирається брати участь у парламентських виборах.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" "Віктор Медведчук: "Мені незрозумілі дії президента в питаннях зовнішньої політики".

Відповідаючи на запитання, з чим пов'язана його заява про повернення до публічної політики, він наголосив: "Може бути, це багатьох здивує, але це не пов'язано з парламентськими виборами, в яких я не маю наміру брати участь. Більше того, те, з чим я повернувся до публічної політики, не пов'язане з бажанням боротися за владу".

"У мене абсолютно інші цілі, головна з яких відображена в моїх наукових дослідженнях і стосується побудови громадянського суспільства", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук вирішив повернутися у політику, бо українці "помиляються на виборах"

Медведчук запевнив, що не збирається обиратися ні по жодному з мажоритарних округів.

"Більш того, громадський рух "Український вибір", створення якого ініціює Медведчук, не йде на вибори, оскільки громадські організації не є суб'єктами виборчого процесу", - уточнив він.

Це рішення готувалося тривалий час, зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При владі Януковича для Медведчука настав зоряний час - думка

"Повірте мені, закон про референдум, з яким я готовий вийти до людей, не можна розробити за кілька днів. Його появі передувало вивчення міжнародного досвіду, глибока і тривала науково-дослідницька робота. Те, в чому ви хочете мене запідозрити, - що Медведчук робить це під вибори - неправдоподібно, бо тоді треба було б починати років за півтора і робити це з політичною силою, а не з громадським рухом, щоб на цій хвилі спробувати пройти до парламенту. Але ж це робиться за той термін, коли політичну силу, як кажуть у світі політтехнологів, розкрутити неможливо", - розповів про свою позицію Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук запевнив, що до парламенту йти не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути