середа, 14 липня 2021 04:51

Медведчук в одній з ранніх монографій займає проукраїнську позицію і критикує Росію - рух "ЧЕСНО"

Медведчук в одній з ранніх монографій займає проукраїнську позицію і критикує Росію - рух "ЧЕСНО"
Медведчук колись критикував Росію. Фото: РБК

Знайшли монографію, написану на основі дисертації народного депутата від проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді.

Назва монографії - "Сучасна українська національна ідея і питання державотворення". У ній політик "з позиції українського державника-патріота" пояснює необхідність пошуку національної ідеї. Він згадує твори українських письменників Олеся Гончара, Івана Дзюби, Ліни Костенко і заявляє, що духовне життя в Україні не вкладалось у шаблони "московських кремлівських стандартів", повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

"Перші три глави мають вигляд скомпільованого тексту, а четвертий розділ написаний більш цілісно". Автори дослідження монографії засумнівалися в тому, що автором всього тексту був Медведчук.

Журналісти не могли знайти дисертацію у відкритому доступі ні в інтернеті, ні в бібліотеці імені Вернадського. Монографію на основі дисертації було опубліковано тиражем в 3 тисячі примірників відразу після того, як Медведчук захистив кандидатську на звання доктора юридичних наук в 1997 році.

Медведчук також пише про логічність занепаду СРСР, критикує його економічну модель і мілітаризацію економіки.

У 1997 році Медведчук писав, що одна з причин економічної кризи в Україні - "великодержавні амбіції російських правителів".

"У народі, передусім серед сільського населення, українська мова завжди була основною; по-друге, навіть за радянських часів найбільш рішучі представники української інтелігенції, у тому числі й відомі політичні діячі, постійно робили спроби розширити застосування української мови у суспільному житті. Одне слово, боротьба за мову йшла весь час, і це робить честь представникам української інтелігенції", — сказано в монографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль попросив ОБСЄ захистити телеканали кума Путіна: в Україну їде "перевірка"

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на майно нардепа від прокремлівської ОПЗЖ, підозрюваного в державній зраді Тараса Козака. СБУ оголосила нардепа в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук в одній з ранніх монографій займає проукраїнську позицію і критикує Росію - рух "ЧЕСНО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути