вівторок, 18 грудня 2018 15:48

Медведчук подав до суду на нардепа

Медведчук подав до суду на нардепа
Медведчук хоче, щоб Гопко спростувала звинувачення і виплатила 1 грн за моральну шкоду. Фото: ukrinform

Голова політради проросійської партії "За життя" і кум Путіна Віктор Медведчук подав до суду на нардепа Ганну Гопко через "образу честі та гідності".

Про це Гопко повідомила у Facebook.

Підставою для позову став допис парламентаря із закликом до українців вийти до Генеральної прокуратури на акцію #МедведчукПідАрешт.

"У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну", – написала тоді нардеп.

У своєму позові Медведчук вимагає від нардепа визнати поширену інформацію недостовірною, видалити допис, опублікувати резолютивну частину судового рішення, покрити судові витрати, а також заплатити політику за моральну шкоду 1 гривню.

"Ми вимагали не допустити реваншу пропутінських сил і розслідувати злочини, до яких вони причетні в Україні. Видно, Медведчука це дуже зачепило, тому він подав до суду через образу його "честі, гідності та ділової репутації", - прокоментувала Гопко.

Печерський райсуд Києва розпочне розгляд справи 19 грудня об 11:00.

У суді інтереси Медведчука представляє народний депутат від "Опозиційного блоку" та заступник голови громадського руху "Український вибір" Василь Німченко.

Адвокат Гопко Юрій Демченко наголосив, що її критика діяльності Медведчука є оціночним судженням і висловленням власного бачення, а тому спростуванню не підлягає.

"Більше того, Ганна Гопко як народний депутат повинна інформувати громадськість про суспільно важливі справи, серед яких і діяльність проросійських політиків в Україні", – підкреслив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раду принесли портрет кума Путіна та вшанували Стуса

4 травня 1980-го поет Василь Стус був заарештований за звинуваченням у проведенні "антирадянської агітації та пропаганди". Вини своєї не визнавав. Його захищав тоді Віктор Медведчук. У своїй промові сказав, що всі злочини Стуса заслуговують покарання, але він просить звернути увагу на те, що Стус у 1979-1980-х на підприємствах Києва виконував норму, крім того переніс тяжку операцію шлунка.

Стус помер у тюремному карцері табору особливого режиму ВС-389/36 (Росія) 4 вересня 1985-го. Адвокати Роман Титикало та Ілля Костін 2016-го проаналізували справу та зробили висновок, що "адвокат Медведчук порушив свій професійний обов'язок, фактично відмовився від захисту Стуса, чим грубо порушив право останнього на захист у суді".

Зараз ви читаєте новину «Медведчук подав до суду на нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути