Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2021 17:32

Медведчук побив рекорд у недостовірному декларуванні - справу передали в прокуратуру

Медведчук побив рекорд у недостовірному декларуванні - справу передали в прокуратуру
НАЗК виявило недосторвіностей на 73 млн грн. Фото: Reuters

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в декларації народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука недостовірні відомості на понад 73 млн грн.

Про це повідомив "Укрінформ"

"Це рекордна сума неправдивих відомостей, яку НАЗК виявило під час повної перевірки декларацій посадовців цього року", - заявили у відомстві.

Медведчук не вказав вартість нерухомості у Києві, яка йому належить: земельної ділянки площею понад 6 га і будинковолодіння на 2,9 тис. кв. м.

Під час перевірки встановили, що вартість землі – понад 29 млн грн, а будинковолодіння – 16 млн.

Також нардеп не задекларував ділянку в Автономній республіці Крим, право користування якою має його дружина Оксана Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Шахов приховав майна на 60 млн грн

Крім того, не вказав вартість чотирьох власних авто: Mercedes-Benz Maybach S650 вартістю 24 млн грн, Mercedes-Benz S500 4 Matic – 1,8 млн, Toyota Land Cruiser 200 – 1,1 млн і Renault Duster – 500 тис.

Не вказав і вартість шести авто, які належать його дружині.

Матеріали про виявлені ознаки злочину (декларування недостовірної інформації) НАЗК направило до Офісу генерального прокурора.

За недостовірне декларування на суму у понад 4,5 млн грн суд може призначити відповідальність у вигляді: штрафу від 68 тис. до 85 тис. грн, громадські роботи або обмеження волі до двох років.

Закон, який за недостовірне декларування на значну суму передбачає більш суворе покарання – позбавлення волі до 2 років, ухвалили лише в червні. Тому застосовувати його можна буде лише щодо декларацій за 2021 рік, які посадовці подаватимуть наступного року.

У лютому президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб.

Також РНБО запровадила санкції проти Медведчука і його дружини. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У травні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в державній зраді Медведчуку й Козаку.

Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Козак перебуває у розшуку, його майно арештував суд.

8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук побив рекорд у недостовірному декларуванні - справу передали в прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути