Ексклюзиви
середа, 25 травня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Медведчук може поховати старі політичні еліти та російську резидентуру" - політолог

"Медведчук може поховати старі політичні еліти та російську резидентуру" - політолог
Для Росії Медведчук цікавий як головний шпигун, якого їм треба витягувати, пояснює Микола Мельник. Фото: Українські новини

Проросійський політик Віктор Медведчук, якого затримали у квітні, своїм свідченнями може загрожувати народному депутату Петру Порошенку та всім політичним елітам, починаючи з 1990-х. З кума Путіна силовики також зможуть витягнути дані на всіх резидентів Кремля в Україні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Микола Мельник.

"Кум Путіна може розповісти дуже багато. Зокрема, про Порошенка, з яким він знайомий з кінця 1990-х. Він знає весь його шлях. Медведчук для Порошенка є тією бомбою, котра якщо вибухне, може поховати героїчний образ, який з нього намагалися зліпити", - говорить Мельник.

Медведчук може загрожувати всім старим політичним елітам, додає політолог.

"Про всіх політиків з кінця 1990-х кум Путіна знає практично все. Тому дозовано може поховати будь-кого. Але в оточенні Зеленського є представники фінансово-промислових груп, які занадто багато грошей вклали в ту ж Тимошенко, інші політпроєкти. В інформаційному полі буде атака лише по Порошенку. А по інших можуть створити кейси, які ляжуть на стіл Баканова й Зеленського та чекатимуть свого часу", - говорить Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не просто так у Росії горять військкомати" - Павло Лакійчук про три місяці війни

Навряд чи можна тиснути на президента Росії Володимира Путіна через Медведчука, наголошує політолог.

"Для Путіна - це український олігарх, який мав виконати певну роботу й не виконав. Якщо почитати російських аналітиків, у Кремлі не задоволені тим, що Медведчук замість розбудови "п'ятої колони" купував собі золоті вагони. Для Путіна його кум вигідніший в Україні, як сакральна жертва з одного боку, з другого - людина, яка дестабілізуватиме ситуацію в нашій країні. Зеленському потрібна лише інформація по Порошенку, яку дозовано зливатимуть. Це викликатиме агресію у п'ятого президента та його медійного табору. Це не сприятиме політичній стабільності", - каже Мельник.

Для Росії Медведчук цікавий як головний шпигун, якого їм треба витягувати, пояснює політолог.

"Питання в тому, як добре торгуватиметься Україна і яку інформацію ми зможемо отримати. З Медведчука силовики максимально витягуватимуть інформацію про російських резидентів, адже він не сам тут працював. А Зеленському потрібно все на Порошенка, щоб знищити його медійність та політичний образ", - каже Мельник.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Зараз тривають переговори про обмін Медведчука на бійців з Азовсталі, наголошували в МВС.

Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок". Він деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка, повідомила СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Медведчук може поховати старі політичні еліти та російську резидентуру" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути