вівторок, 08 січня 2019 19:48

Повільні реформи, війна та економічні проблеми: що найбільше дратує українців

Повільні реформи, війна та економічні проблеми: що найбільше дратує українців
Українці найбільше втомились від війни, повільних реформ і економічних проблем, вважає політолог Віктор Таран. Фото: PolitInfo

Українці втомились від війни і готові голосувати за долар по вісім і швидкий мир за будь-яку ціну. Такою думкою із Gazeta.ua поділився політолог Віктор Таран.

"Суспільство втомилось від війни, повільних реформ, українці не задоволені економічною ситуацією. Це роздратовує людей. Кажуть, що країна йде не в правильному напрямку. Хоча президент не відповідає за економіку, це пов'язують із ним.

Люди пам'ятають, що колись Крим був українським, а долар – по вісім. І вони тягнуться до тих, хто може це пообіцяти. Голосуватимуть за мир будь-якою ціною та знижену ціну на газ. Попри те, що повернути стару ціну за долар і знизити тарифи вже не можливо. Потрібно спитати себе – що я отримую після перемоги цього політика, а що втрачу? Тоді все інакше виглядає".

У другому турі українці згадають помісну церкву і Петра Порошенка, вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі у райцентрах отримують 16 тис. грн зарплати - політолог про найуспішніші реформи минулого року

"Із наданням томосу закінчилась боротьба за духовну незалежність, яка тримала понад 300 років. Українці отримали духовну конституцію. Це перемога, до якої йшли десятиліття. 2008-го року ми не отримали томос, бо не показали єдності влади. Тому до Стамбулу поїхали ті, хто відповідав за отримання автокефалії, євроінтеграцію. Українські політики змогли продемонструвати єдність.

Виборці, які ідентифікували себе із православною українською церквою, оцінять дії Порошенка. Якщо в першому турі віряни голосуватимуть за інших кандидатів, то в другому згадають про Петра Олексійовича. Зміг влучити у ті цільові групи, до яких не міг дістатись дуже довго. Не сприймають ідеї української незалежної церкви тільки представники "русского мира", але і за Порошенка вони голосувати не збирались".

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Української православної церкви Епіфанію томос про автокефалію Української церкви.

На вручення приїхали президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, прем'єр міністр Геннадій Зубко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр економічного розвитку Степан Кубів, міністр спорту і молодіжної політики Ігор Жданов, міністр оборони Степан Полторак, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр культури Євген Нищук, екс-президент Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Повільні реформи, війна та економічні проблеми: що найбільше дратує українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути