Ексклюзиви
понеділок, 07 січня 2019 19:48

Лікарі у райцентрах отримують 16 тис. грн зарплати - політолог про найуспішніші реформи минулого року

Лікарі у райцентрах отримують 16 тис. грн зарплати - політолог про найуспішніші реформи минулого року
У райцентрах лікарі почали отримувати до 16 тисяч гривень на місяць. Фото: ТСН

Медична реформа і децентралізація стали найуспішнішими минулого року. Найпровальнішою була реформа Міністерства внутрішніх справ. Про це Gazeta.ua розказав політолог Віктор Таран.

"Найуспішнішою була децентралізація, гроші почали потрапляти на місця. Успішною стала медична реформа - повністю помінялась система. Зарплати лікарів виросли до 16 тисяч. У медсестер - до 10 тисяч. Це зарплати у райцентрах.

За деякий час побачимо наслідки реформи освіти. Середня зарплата вчителів вже виросла приблизно до 10-12 тисяч. Грошей вистачає і на місцевому рівні. Ті вчителі , які пройшли переатестацію, отримують біля 15 тисяч. За два роки дії декомунізації, музичних квот сильно змінився медіа-ландшафт. Реформується українське кіно. Головне не згортати позитивні зміни.

Найпровальнішою є реформа Міністерства внутрішніх справ".

На завершення реформ потрібно до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман анонсував перерахунок пенсій

"Реформи - це не чарівна паличка. Спочатку потрібно щось поламати , а потім побудувати нове. На це піде п'ять-сім років. Децентралізація у Польщі триває 23 роки. Нам потрібно реформувати ринок землі і виборче законодавства. Але політична кон'юнктура не дасть нардепам зробити цього".

3 січня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала 5 повісток до Печерського райсуду Києва на розгляд справ про адмінправопорушення. Її підозрюють у невиконанні законних вимог народного депутата, Рахункової палати, члена Рахункової палати. Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 10 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі у райцентрах отримують 16 тис. грн зарплати - політолог про найуспішніші реформи минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути