Ексклюзиви
середа, 03 червня 2020 13:10

"Мають з'явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські" - Зеленський дав завдання з вищої освіти

"Мають з'явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські" - Зеленський дав завдання з вищої освіти
Президент дав завдання уряду розробити стратегію розвитку вищої освіти. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні. Про це повідомляє сайт глави держави.

"Її завданнями, серед іншого, будуть удосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні, підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі, зокрема щодо фінансової автономії закладів вищої освіти, механізму залучення приватних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства", - сказав Зеленський.

Кабінет міністрів до 1 листопада має розробити та затвердити стратегію розвитку вищої освіти на 2021–2031 роки. До 1 грудня - затвердити державну програму відновлення та розбудови мережі гуртожитків для студентів.

Уряд, Інститут стратегічних досліджень разом із Національною академією педагогічних наук до осені мають розробити та затвердити програму розвитку науково-дослідницької інфраструктури та план заходів щодо популяризації природничих наук і математики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова звільнять лише за командою Зеленського

Також уряд має розробити план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Найближчим часом в Офісі президента зустрінуться з представниками дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти, щоб визначити шляхи розвитку та вдосконалення цих рівнів.

"Україна – це земля винахідників та першовідкривачів, визнаних усім світом. У нас повинні з'явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські. Для цього маємо розвивати наукову діяльність у вишах, розбудовувати науково-дослідницьку інфраструктуру, зокрема галузеві лабораторії. Не може бути успішною країна, яка пропонує науковцю тільки стілець, аркуш паперу й ручку. Це треба змінювати", – заявив Зеленський.

У лютому президент Володимир Зеленський сходив у Національну бібліотеку України ім. Вернадського і заявив про проведення ремонту в її приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «"Мають з'явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські" - Зеленський дав завдання з вищої освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути