Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 13:41

Матіос вважає себе найпідготовленішим для керування ДБР

Матіос вважає себе найпідготовленішим для керування ДБР
Анатолій Матіос. Фото: nv.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що має більший за інших кандидатів досвід для керування Державним бюро розслідувань.

Про це він сказав на брифінгу у Києві.

"Як би це не звучало, але я єдиний з усіх керівників чинних правоохоронних органів у державі, навіть у порівнянні з моїми колегами з НАБУ і САП, протягом півроку двічі проходив поліграф зі всіма витікаючими питаннями і відповідями... Вважаю себе найпідготовленішим. Але сприйму будь-який вибір комісії і не буду його оскаржувати у випадку не обрання.

Я не можу подобатися всім. Але можу пишатися роботою очолюваного колективу (військової прокуратури. - Gazeta.ua)", - сказав Матіос.

За його словами, ім'я керівника ДБР комісія оголосить 16 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбатюка відсіяли з конкурсу на топ-посаду

З 20 листопада в Україні мало б запрацювати Державне бюро розслідувань. Саме в цей день 5 років тому набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс. У ньому передбачено, що через 5 років після набуття чинності КПК Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства і має натомість лише підтримувати обвинувачення в суді.

Частину справ щодо розслідувань випадків топ-корупції, відповідно до вимог КПК, Генпрокуратура вже передала Національному антикорупційному бюро. Інші справи найвищих держслужбовців, депутатів, суддів, правоохоронців та військових ГПУ повинна передати новому правоохоронному органу - Державному бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Матіос вважає себе найпідготовленішим для керування ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути