середа, 26 грудня 2012 17:39

Матіос розтлумачила позицію УДАРу щодо мовного питання

Матіос розтлумачила позицію УДАРу щодо мовного питання
Фото: day.kiev.ua

Позиція партії УДАР і ії лідера Віталія Кличка відносно мовного питання залишається незмінною.

Про це в коментарі журналістам заявила народний депутат від фракції "УДАР" Марія Матіос, повыдомляє прес-служба партії.

"Позиція Кличка залишається незмінною: в Україні українська мова – державна, в парламенті – єдина, у побуті – та, яка є прийнятною для кожної окремої людини. Немає жодних перепон, щоб пересвідчитися, що як сам Віталій Кличко, так і всі депутати фракції "УДАР" в парламенті виступають виключно державною мовою, як того вимагає закон і регламент роботи парламенту. Так само немає жодної перешкоди переконатися, що в питанні використання державної мови в парламентській залі і у сферах державного управління позиція усіх трьох фракцій – "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи" - синхронна", - зазначила Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада може і буде працювати без п'яти депутатів - Лавринович

Вона підкреслила, що у виборців і прихильників партії немає жодних підстав сумніватися в однозначності і твердості позиції "УДАРу" і його лідера щодо мовного питання.

Водночас вона заявила, що поділяє позицію Кличка про те, що гострим і нетерпимим нав'язуванням мовного питання певна частина українського політикуму намагається розколоти суспільство. Це також робиться для того, щоб відвернути увагу людей від проблем економіки, соціальної справедливості, єдності країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі доведеться домовлятися із опозицією - Гриневич

"За умов величезного соціального розшарування суспільства, ментальної різниці, занепаду культурної та гуманітарної сфер безвідповідальним політикам найлегше бути радикальними. Але, на мій погляд, зараз в Україні часи не для радикалізму, а для ухвалення мудрих державних рішень, які опираються на загальновідомі основи існування національної держави. Сьогодні ми маємо зосередитися на об'єднанні країни. І "УДАР" працює саме в цьому напрямку", - зауважила політик.

Зараз ви читаєте новину «Матіос розтлумачила позицію УДАРу щодо мовного питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути