пʼятниця, 02 червня 2017 11:09

Матіос похвалив Насірова у справі податківців

Матіос похвалив Насірова у справі податківців
Відсторонений голова ДФС Роман Насіров надав прокурорам безпрецедентний доступ до баз податкової служби — головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Фото: УНІАН

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров надав прокурорам безпрецедентний доступ до баз податкової служби у справі злочинів колишніх податківців часів Віктора Януковича.

Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Щоб розкрити злочини, що відбувалися, коли Олександр Клименко очолював Міністерство доходів і зборів, потрібно було проаналізувати сотні тисяч податкових декларацій, які є в електронних базах податкової служби. Доступу до них за законом ми не маємо. Насіров взяв на себе відповідальність і виділив нам відповідні ресурси з відповідними фахівцями і доступами до всіх баз", - розповів Матіос.

Це був перший випадок за часів незалежності, коли такий доступ надали без дозволу суду, зауважив прокурор.

"За 27 років незалежності ніхто з податківців ніколи нікому не давав без дозволу суду доступу до баз. За кожним підприємством потрібно мати окремий дозвіл. Ми повинні були б писати клопотання, йти до суду, робити виїмку щодо тисяч підприємств. Це було б розслідування типу Горбатюка - вічне і безрезультатне. Ніхто не може ухвалити таке рішення, крім голови ДФС", - додав прокурор.

Роман Насіров не був і не є суб'єктом кримінального провадження у справі екс-податківців, пояснив Матіос.

"Він - не свідок у цій справі, не залучений фахівець, не давав жодних свідчень. Насіров відмовив нам самим прийти в податкову, але він виділив лінії електронної комунікації Генеральній прокуратурі та найкращих фахівців", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертольоти ще літатимуть - Матіос

Правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках одномоментної антикорупційної операції. Затриманих доставляли гелікоптерами до Києва. Затримали 23 екс-керівників податкових органів.

Зараз ви читаєте новину «Матіос похвалив Насірова у справі податківців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути