вівторок, 09 грудня 2014 09:01

Мати Арбузова керувала банком Януковича - нардеп

Мати Арбузова керувала банком Януковича - нардеп
УНІАН

Мати Сергія Арбузова, ключова особа в клані Януковича, Валентина Арбузова працювала керівником "Всеукраїнського банку розвитку".

Про це у блозі "Української правди" написав нардеп Сергій Лещенко.

До серпня 2014 року керівництво фінустановою вона здійснювала не сама, а разом зі своїм сином від першого шлюбу, пише Лещенко.

Більше того, Олександр Янукович влітку 2014 року через своїх довірених осіб передавав протоколи спостережної ради для управління ВБР.

"По-хорошому, банк мали би конфіскувати в рамках кримінальної справи проти сина Януковича, а потім майно виставити на продаж. Але відсутністю прогресу в розслідуванні були вражені навіть в Нацбанку. Їм, НБУ, щоб вивести банк Януковича з ринку, довелося іти на штучні кроки – вводити тимчасову адміністрацію у "ВБР", хоча реальних підстав для цього не було – син диктатора оберігав свій банк від проблем та заводив туди лише "чисті" активи. "ВБР" не був банкрутом, у нього 1,7 мільярда гривень державних облігацій та залишки на рахунках 1,5 мільярди гривень.

Звісно, таке зволікання з розслідуванням злочинів найближчого оточення Януковича не викликає нічого, окрім обурення. Антикорупційний комітет Верховної Ради, до якого я входжу, ухвалив рішення запросити генпрокурора Віталія Ярему для звіту щодо розслідування справ проти осіб, на яких накладено санкції Євросоюзу. Спільна позиція членів комітету – прийти має особисто генпрокурор, а не хтось із його заступників, яких домовлено не заслуховувати", - заявив нардеп.

Також, за інформацією Лещенка, з моменту втечі Януковича 21 лютого 2014 року по травень 2014 року фізичні особи з прізвищами, які нікому ні про що не говорять, внесли у "Всеукраїнський банк розвитку" 40 мільйонів доларів на депозити. При чому вносилися однакові круглі суми по 3-5 мільйонів в одні й ті самі дні.

Зараз ви читаєте новину «Мати Арбузова керувала банком Януковича - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути