Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2021 20:06

Матеріали про Іловайський котел розсекретять

Матеріали про Іловайський котел розсекретять
СБУ вже направила запити про розсекречення документів про Іловайську трагедію. Фото: ua.news

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила про намір розсекретити матеріали про Іловайський котел.

На офіційному сайті Офісу генпрокурора зроблять окремий розділ, присвячений подіям під Іловайськом. Про це Венедіктова повідомила у Facebook.

"Ми прийняли рішення розсекретити матеріали кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайськ. Служба безпеки України вже направила відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інші органи для прийняття відповідних рішень", - сказала Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маніпуляції мураєвського телеканалу про Іловайський котел

Генпрокурор заявила, що кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід і результати слідства, а також ознайомитися з фотокопіями розсекречених матеріалів.

Згідно з висновками експертів та комплексу здобутих доказів, єдиним фактором, що призвів до загибелі українських воїнів під Іловайськом, є військова агресія ЗС РФ, повідомив Офіс генерального прокурора.

У ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора РФ на територію України та подальше вчинення ними воєнних злочинів.

На той момент війська ЗС РФ складалися з 9 батальйонно-тактичних груп: 3,5 тис. осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД, до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів.

Було вчинене вбивство 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Зараз ви читаєте новину «Матеріали про Іловайський котел розсекретять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути