субота, 25 червня 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Масований ракетний удар по Україні – це провокація РФ, щоб втягнути Білорусь у війну – розвідка

Масований ракетний удар по Україні – це провокація РФ, щоб втягнути Білорусь у війну – розвідка

Зранку, 25 червня, росіяни здійснили по Україні масований ракетно-бомбовий удар з території Білорусі.

Ці обстріли – масштабна провокація РФ з метою подальшого втягнення Білорусі у війну проти України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Тelegram.

"Російські бомбардувальники "працювали" безпосередньо з території Білорусі. Для цього задіяли шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від кордону України", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний обстріл Житомирщини: загинув військовий, ще один поранений

Бомбардувальники злітали з аеропорту "Шайковка" Калузької області Росії. Далі через територію Калузької та Смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі.

Після пуску ракет повертались в аеропорт "Шайковка" на території РФ. Удар наносився по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

"Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл напряму пов'язаний з намаганнями РФ втягнути Білорусь у війну в Україні в якості безпосереднього учасника", - зазначили в українській розвідці.

У суботу, 25 червня, російські літаки з території прикордонної Наровлі Республіки Білорусь запустили ракети у бік України. Перший запуск був сьогодні вночі близько 3:45 з повітря. Згодом стало відомо про прильоти в різних областях України.

Зокрема, Росія атакувала ракетами Хмельниччину, Житомирщину, Львівщину та Чернігівщину.

Зараз ви читаєте новину «Масований ракетний удар по Україні – це провокація РФ, щоб втягнути Білорусь у війну – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути