пʼятниця, 13 жовтня 2023 02:29

Маск став головним цифровим ворогом Європи - Politico

Маск став головним цифровим ворогом Європи - Politico
Ілона Маска назвали головним цифровим ворогом Європи. Фото: ВВС

Ілон Маск став головним ворогом європейського суспільства після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Мільярдеру загрожують санкції, в тому числі великі штрафи. Чиновники в Брюсселі починають збір доказів для підготовки до офіційного розслідування про порушення соцмережі Х правил Європейського Союзу, пише видання Politico.

Соціальна мережа X була наповнена моторошними зображеннями, політично мотивованою брехнею і терористичною пропагандою, які, на думку влади, порушують як політику соцмережі, так і закони Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск погрожував спалити Warner Bros через колишню

Ця боротьба являє собою серйозне випробування для всіх сторін. Маск намагатиметься відбитися від будь-яких тверджень про те, що він не зміг стати відповідальним власником соціальної мережі, і при цьому зберегти свою прихильність свободі слова.

ЄС хоче показати, що Закон про цифрові послуги (DSA) має свої "зуби". Також подібні звинувачення були висунуті в адрес голови компанії Meta Марка Цукерберга.

Соціальна мережа Twitter, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, розповсюджує дезінформацію про терористичні атаки ХАМАС на Ізраїль.

Маска попередили про відповідальність, це йдеться у листі єврокомісара Тьєррі Бретона.

Обстановки в Х почала погіршуватися не через атаки ХАМАС. З тих пір, як Маск придбав платформу, його критикували за те, що він не зупинив поширення мови ворожнечі в Інтернеті.

Компанія Х скоротила штат співробітників, що займаються модерацією контенту, в дусі заохочення свободи слова; відмовилася зобов'язання по боротьбі з іноземним цифровим втручанням; змінила алгоритми соціальних мереж таким чином, щоб часто сумнівний контент просувався вище перевірених матеріалів від новинних організацій і політиків.

Зараз ви читаєте новину «Маск став головним цифровим ворогом Європи - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути