середа, 06 грудня 2023 14:04

Маркарова: лендліз може стати допоміжним інструментом

Маркарова: лендліз може стати допоміжним інструментом
Конгрес США цього тижня розгляне поправки до проєкту закону про оборонний бюджет. Фото: Pexels

Якщо Україна не зможе отримати збройні грантові програми, лендліз із США стане допоміжним інструментом у посиленні військового потенціалу.

Конгрес США цього тижня розгляне поправки до проєкту закону про оборонний бюджет на 2024 рік. Йдеться й щодо продовження лендлізу для України, повідомила посол України у США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Наше дуже важливе тактичне завдання зараз, над яким ми працюємо з нашими американськими колегами, - це ухвалення додаткового бюджету для України на весь 2024 рік", - сказала вона.

Наповнення пакета є внутрішнім питанням США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США сьогодні буде голосувати за допомогу Україні

"Ми будемо вдячні за допомогу і сподіваємось, що найближчим часом - протягом наступних двох тижнів обидві партії знайдуть компроміс і ухвалять пакет, у якому буде саме та допомога, на яку ми чекаємо, - збройна, пряма бюджетна, гуманітарна, енергетична", - додала Маркарова.

Паралельно триває велика робота щодо необхідних Україні конкретних озброєнь, розширення санкцій США та конфіскації російських коштів на користь України.

"П'ятий трек - це так званий військовий бюджет, закон NDA, який розглядається на цьому тижні. Це той проєкт, у якому ми просимо і Палату представників, і Сенат продовжити дію акту про лендліз на 2024 рік", - вказала вона.

Це додатковий інструмент, бо Україна хотіла б отримати збройні грантові програми.

"Але навіть якщо ми їх вичерпаємо раніше, буде дуже добре мати цей інструмент як допоміжний", - пояснила посол.

У Сполучених Штатах Америки бачать, як Україна бореться і досягає прогресу у війні проти російських військ, які міцно закріпилися на позиціях.

Ситуація на полі бою важка, але українські сили продовжують досягати прогресу. Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Маркарова: лендліз може стати допоміжним інструментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути