понеділок, 25 лютого 2019 10:11

Мангер сподівається на президентство Тимошенко

Мангер сподівається на президентство Тимошенко
Владислав Мангер називає себе "жертвою". Фото: Дмитро Ларін

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер сподівається на президентство Юлії Тимошенко.

"Я прийняв рішення вийти з "Батьківщини", щоб у жодному разі ніхто не використовував це проти нашого лідера і проти партії (9 лютого "Батьківщина" оприлюднила заяву про виключення Мангера з партії. Там також рекомендовано йому піти з посади голови облради – ред.).

Я вважаю, що коли Юлія Володимирівна стане президентом, от тоді цій події буде дана чесна, правова оцінка, буде чесно завершено розслідування, і тоді дуже швидко знайдуться ті, хто це виконав, замовив. Тому що правоохоронні органи будуть працювати правильно", - сказав він в інтерв'ю "Українська правда"

Мангер назвав себе "жертвою".

"Я сьогодні є жертвою, оскільки я знав пана Левіна. Але нещодавно я зустрів у тому ж "Сандро" людину, яка з Левіним мала бізнес. Я спитав: "А тебе опитували?". Але ні, навіть не приїжджали, не запрошували. А навіщо? Ніхто не відпрацьовував коло підозрюваних, з ким він спілкувався, з ким мав бізнес.

Ніхто ні разу не відпрацював коло підозрюваного. Але через те, що в цьому колі є Мангер, він його знав, то давайте на нього. А скільки "Ніколаєвичів" може бути в тому колі? Багато", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Катя би зараз сміялась": одну з центральних вулиць Херсону, перейменують на честь Гадзюк

У організації вбивства Катерини Гандзюк підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Мотивом вважають її боротьбу із незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за показами свідків.

За версією слідства, Мангер замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна.

Мангер свою причетність до злочину заперечує. Хоча знайомство з Левіним підтвердив. Організатором вбивства називає генерал-майора СБУ Данила Доценка.

Зараз ви читаєте новину «Мангер сподівається на президентство Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути