понеділок, 25 грудня 2017 19:48

Маневри Порошенка можуть перекинути владне авто - експерт

Маневри Порошенка можуть перекинути владне авто - експерт
Петро Порошенко. Фото: shutterstock.com

Президент Петро Порошенко збирає владу у своїх руках. Не зважає навіть на позицію своїх політичних партнерів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Відбувається монополізація. Порошенко повністю виходить на передній план, підтягує решту під себе. Тому що є персоніфіковані проти нього протести. Він захищається. Стягує під себе негатив суспільства. Зараз біля нього генеральний прокурор, керівник СБУ і військове командування. Інші опинилися поза монополізацією. Вони невдоволені. Шукають власне політичне майбутнє. Його з Порошенком пов'язувати не хочуть. Він має безліч проблем. Та і ніхто з боку Порошенка їм не пропонує ніякого майбутнього. Це стосується не тільки Данилюка, а всіх міністрів і прем'єра.

Сидячи за кермом влади Порошенко дозволяє собі такі маневри, що владне авто може перекинутися в будь-який момент. Президент і оточення не враховують прохання, побажання, надії людей із влади. Міністра фінансів, як і інших, там не чують. Виникають проблеми. Вони випливають назовні. З боку президента один варіант: не подобається — будуть проблеми. Не хоче шукати компроміси і вирішувати, що не так", - сказав Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Данилюка може остаточно завалити коаліцію

9 листопада Верховна Рада внесла зміни до закону щодо окремих питань проходження державної служби. Він скасував норми про те, що кандидатури на посади голів місцевих державних адміністрацій обирала конкурсна комісії. Тепер голів місцевих держадміністрацій призначає президент за поданням Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Маневри Порошенка можуть перекинути владне авто - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути