Ексклюзиви
вівторок, 23 травня 2023 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр відповіла на запитання "А що там контрнаступ?"

Маляр відповіла на запитання "А що там контрнаступ?"
155-мм артилерійські снаряди, які надають Україні західні партнери. Фото: АрміяInform

Тема контрнаступу Сил оборони дещо "перегріта".

Контрнаступальні дії українських військових відбуваються постійно, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телеканалу "1+1".

"Я щойно повернулась з відрядження з нашими військовими капеланами, і у нас були зустрічі з єпископами різних церков. Взагалі, перше запитання, яке ставить духовенство: так а що там контрнаступ?", – сказала.

З 24 лютого минулого року ми постійно перебуваємо у стані активної оборони, заявила заступниця міністра.

"Наша стратегічна мета – повернути всі наші тимчасово окуповані території. І в рамках цієї оборони – величезний комплекс заходів. Це не лише оборона у буквальному розумінні, це контрнаступальні дії, які є постійно", – розповіла Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші воїни зламали росіянам зуби" – Сирський про знищену техніку ворога

"Якщо ми говоримо про Бахмут, одне з його завдань було, – створювати концентрацію сил ворога в тому місці для того, щоб реалізовувати інші плани на іншій ділянці. І вони реалізовувались, ми про це пізніше оголосимо, що було зроблено", – заявила Маляр.

На лінії фронту постійно йдуть дії, і контрштурми на тих напрямках, де наступає ворог, наприклад – на Авдіївському і Мар'їнському, сказала.

"Вони (окупанти. – Gazeta.ua) не можуть просуватися. Тому що з нашого боку йде активна оборона і в тому числі, контрштурми. Тому, щодо контрнаступу, так неправильно ставити на цьому акцент. Це все є оборона України. Є, в тому числі, контрнаступальні дії", – пояснила заступниця міністра.

Російські окупанти зосереджувалися на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій – Бахмут і Мар'їнка, повідомляв Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські військові витісняють росіян у районі Бахмута. За минулу добу на різних ділянках вдалося пройти до 400 м, сказав спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Зараз ви читаєте новину «Маляр відповіла на запитання "А що там контрнаступ?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути