Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 17:35

Максимальні пенсії не постраждають - "нунсівець"

Максимальні пенсії не постраждають - "нунсівець"

Під час другого читання пенсійного законопроекту в першу чергу буде знято дражливе і неприйнятне для парламентської номенклатури та депутатів минулих скликань положення про зниження максимальних пенсій до десяти мінімальних зарплат.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор.

Таким чином, на його переконання, законопроект про пенсійну реформу без проблем буде проголосований ще до настання парламентських канікул.

"Я знаю, які настрої панували ще за кілька днів до того дня, коли у першому читанні був прийнятий законопроект про пенсійну реформу. Тоді ще багато представників Партії регіонів категорично відмовлялись від її ухвалення і відверто заявляли, що не голосуватимуть за цей документ", - зазначив Кендзьор.

За його словами, хоч "регіонали" й обґрунтовували свою відмову голосувати вболіванням за долю рядового пенсіонера, але насправді причина була одна - це "страх отримати пенсію не в сумі 14-15 тисяч, яку сьогодні мають народні депутати, а в половину меншу".

"Саме це була основна причина, яка диктувала багатьом "регіоналам" не голосувати за цей законопроект", - зауважив "нунсівець".

Він повідомив, що серед членів парламентської фракції Партії регіонів президентом Віктором Януковичем було проведено "роз'яснювальну" роботу.

"Там розмова була коротка і категорична - не має бути жодного члена фракції Партії регіонів, який не підтримає цей закон. Тому що на той час (16 червня - ред.) в Ярошенка (міністра фінансів - ред.) вже були квитки до Вашингтона на зустріч із МВФ. Тому усі без винятку "регіонали" і проголосували", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, 16 червня парламент України підтримав у першому читанні законопроект про пенсійну реформу. За урядовий варіант реформи проголосували в четвер 245 депутатів з 381, зареєстрованого у залі.

Зараз ви читаєте новину «Максимальні пенсії не постраждають - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути