четвер, 04 квітня 2024 18:54

Макрон відреагував на заяви РФ про "український слід" у теракті під Москвою

Макрон відреагував на заяви РФ про "український слід" у теракті під Москвою
Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на заяви РФ про "український слід" у теракті під Москвою. Фото: Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на телефонну розмову міністра оборони країни Себастьяна Лекорню та глави Міноборони РФ Сергія Шойгу, яка відбулася 3 квітня.

Під час розмови у міноборони країни-агресорки заявили, що нібито мають відомості про український слід в організації стрілянини в ТЦ "Крокус" під Москвою. Про це у четвер, 4 квітня, повідомляє Yahoo News.

"Розраховуємо, що в даному випадку за цим не стоять французькі спецслужби", - погрожував Шойгу своєму співрозмовнику.

Макрон назвав заяви міноборони Росії щодо причетності України та країн Заходу у стрілянині в Крокус Сіті Холі "дивними і загрозливими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція заперечила заяви Шойгу про мирні переговори з Україною

"Смішно стверджувати, що за цим стоїть Франція, що за цим стоїть Україна. Це абсурд. Це не відповідає реальності, це маніпуляція інформацією, що зараз входить до російського військового арсеналу", - сказав президент Франції.

Також він зазначив, що його країна "поділилася інформацією" з РФ про організаторів стрілянини.

"Я попросив керівників служб у відповідних міністерствах провести технічні розмови зі своїми російськими колегами, щоб висловити солідарність, і тому що у нас була корисна інформація - я не буду її розкривати - про походження та організацію цього нападу", - сказав Макрон.

22 березня у місті Красногорську Московської області РФ у концертному залі "Крокус Сіті Холл" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина. У партер увірвалися бойовики у камуфляжі та відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Після чого влаштували в залі пожежу. Загинули 143 особи.

Відповідальність за теракт у концертній залі "Крокус" взяло угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Попри це російська влада звинувачує в організації теракту Київ та його західних союзників.

Зараз ви читаєте новину «Макрон відреагував на заяви РФ про "український слід" у теракті під Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути