Ексклюзиви
пʼятниця, 08 березня 2024 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон сказав, за якої умови Франція відправить війська в Україну

Макрон сказав, за якої умови Франція відправить війська в Україну
Координатор партії "Нескорена Франція" Мануель Бомпар розповів, що приїхав на зустріч занепокоєним і поїхав ще більш занепокоєним. Фото: eastnews.ua

Франція може направити війська в Україну, якщо лінія фронту просунеться в напрямку Одеси або Києва.

Президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе, якщо російські окупанти прорвуться на Київ чи Одесу, цитує L'Independant.

"Макрон показував парламентарям карти можливих напрямків ударів росіян по Україні. Він згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту у бік Одеси або у бік Києва", - повідомив представник Комуністичної партії Фаб'єн Руссель.

Водночас представник ультраправої партії "Національне об'єднання" Джордан Барделла стверджує, що немає жодних обмежень та "червоних ліній".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеса потребує специфічних систем ППО - Гуменюк

Координатор партії "Нескорена Франція" Мануель Бомпар розповів, що приїхав на зустріч занепокоєним і поїхав ще більш занепокоєним.

26 лютого Еммануель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

Низка країн НАТО у відповідь на заяви Макрона публічно відкинули ідею відправки військ в Україну. Серед них, зокрема, Польща, США, Німеччина, Чехія, Канада та Велика Британія.

Можливість відправки військових не стали відкидати прем'єр Естонії Кая Каллас, а також міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас - він уточнив, що йдеться тільки про навчальні місії. Глава Генштабу армії Нідерландів генерал Онно Ейхельсгейм заявив, що "слід залишити всі варіанти відкритими".

Зараз ви читаєте новину «Макрон сказав, за якої умови Франція відправить війська в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути