Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2014 20:25

Маккейн закликав США рішуче вводити нові санкції проти Росії

Маккейн закликав США рішуче вводити нові санкції проти Росії
Джон Маккейн Фото: lenta-ua.net

Cенатор США Джон Маккейн вважає, що для Штатів настав час для рішучіших дій щодо Росії. Про це повідомляє "Голос Америки".

Він заявив, що США повинні розширити санкції на найбільші російські банки, енергетичні компанії і такі сектори економіки як військова промисловість, які служать інструментами зовнішньої політики Путіна.

Сенатор похвалив американського держсекретаря Джона Керрі за те, що він каже правду про "послужний список брехні, обману, агресії і крайнього невиконання зобов'язань, взятих недавно Росією в Женеві з метою деескалації кризи в Україні".

Але Маккейн вважає, що риторика і погрози секретаря Керрі не підкріплені діями з боку адміністрації, яка здатна змінити поведінку президента РФ Володимира Путіна.

"Це невдала схема: Чи це Україна, Сирія, Азія, чи інше місце, адміністрація багато говорить, але менше робить", - наголосив сенатор.

"У результаті цього в Україні є сприйняття як слабкості, що президент Путін чітко трактує як дозвіл на вчинення нових актів агресії. В результаті, ситуація на сході України тепер ближча, ніж будь-коли раніше, до можливо відкритого, конфлікту. Порожні погрози гірші, ніж мовчання", - сказав Маккейн.

Він також підкреслив необхідність для НАТО рухатися до надійної і постійної військової присутності в Центральній Європі та країнах Балтії, у тому числі розширених можливостей протиракетної оборони.

"Ми повинні реагувати на прохання українського уряду щодо надання йому конкретної військової допомоги в рамках довгострокових зусиль з реформування та відновлення його збройних сил", - відзначив сенатор.

Маккейн сказав, що ці та інші дії необхідно провести терміново, щоб Росія відчула ціну за агресію і військову інтервенцію в Україну, яка продовжується і розширюється.

"За відсутності таких кроків, амбіції президента Путіна будуть лише рости, і криза в Україні, швидше за все, погіршиться і потенційно може поширитися на інші країни регіону", - заявив він.

Сенатор також наголосив, що Америка мусить очолити ці зусилля для стримування Путіна, і закликати європейських союзників приєднатися.

"Але якщо наші союзники не хочуть або не можуть цього зробити, Америка повинна діяти самостійно. Ситуація надто серйозна, щоб продовжувати політику жорсткої риторики і мінімальних заходів", - підкреслив американський політик.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн закликав США рішуче вводити нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути