вівторок, 09 серпня 2011 14:03

Майже половині виборців Януковича не до вподоби, куди він йде

Майже половині виборців Януковича не до вподоби, куди він йде

В Україні протягом минулого політичного сезону збільшилась кількість виборців, невдоволених розвитком ситуації у державі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, частка позитивних оцінок ситуації у країні скоротилася на 27% (з 38% до 11%), водночас частка негативних зросла  на 28% (з 35% до 63%).

У червні 2010 року позитивних оцінок напрямку перебігу справ було на 4% більше, ніж негативних; у червні 2011 року негативних оцінок на 52% більше, ніж позитивних.

Протягом минулого політичного сезону поступово зростало невдоволення змінами у країні серед ймовірних виборців "біло-блакитного" політичного напрямку. У червні 2010 року 14% ймовірних виборців цього політичного напрямку негативно оцінювали розвиток справ в країні. У лютому 2011 року таких було 32%, у червні 2011 року — 42%.

Крім того, серед ймовірних виборців партій "помаранчевого" політичного напрямку частка невдоволених перебігом справ у країні збільшилася з червня 2010 року (65%) по лютий 2011 (79%).

Слід зазначити, що до "біло-блакитного" напряму були включені такі політичні сили: Блок Литвина, "Єдиний Центр", Комуністична партія України, Партія регіонів, політична партія "Сильна Україна".

До "помаранчевого" напряму були включені такі політичні сили: "Громадянська позиція", Блок Юлії Тимошенко, "Фронт змін", "УДАР" , "Народна самооборона",Народний Рух України, "Наша Україна", Українська народна партія, "За Україну!".

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки протягом 10-20 червня 2011 року. Методом інтерв'ю було опитано 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Зараз ви читаєте новину «Майже половині виборців Януковича не до вподоби, куди він йде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути