Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 13:40

Майже мільйон підприємців "кували" перемогу над Януковичем

Майже мільйон підприємців "кували" перемогу над Януковичем

В загальноукраїнській акції протесту підприємців загалом взяли участь майже 800 тисяч людей.

Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

За підрахунками профспілок, акція протесту проти прийняття Податкового кодексу, яка тривала з 22 по 30 листопада об'єднала від 53 тисяч до 83 тисяч українців на Майдані Незалежності. У цей же час, аналогічні мітинги відбулися майже у всіх обласних центрах, а також інших містах України, зокрема, у Бердянську, Кременчуці, Маріуполі, Кам`янець-Подільському, Красноперекопську(АРК), Кривому Розі, Лозовій (Харківської області), Славуті (Хмельницької області), Мелітополі, Чугуєві тощо. Загалом протести відбулися у більш, ніж 70 містах по всій країні, участь у них взяли близько 750 тисяч громадян.

Як відзначають в НФПУ, головними учасниками акцій протесту були приватні підприємці, які задіяні в секторі торгівлі, а також таксисти. Зокрема, тільки 25 листопада, коли було оголошено всеукраїнську мобілізацію, з метою відстояти своє право на працю, у столицю приїхали 5 808 працівників ринків України.

У профспілках звертають увагу на те, що фінансування акції протесту відбувалося за власний кошт самих підприємців.

Як нагадав голова НФПУ Мирослав Якібчук, основні поправки, які підприємці вимагають внести у Податковий кодекс, - це не звужувати перелік видів діяльності спрощеної системи оподаткування, не надавати податковим органам додаткових повноважень щодо здійснення перевірок, а також дозволити не застосовувати касовий апарат, якщо дохід підприємця не перевищує 1 млн гривень. Крім того, підприємці вимагають зберегти для платників єдиного податку існуючу форму податкової звітності.

В цілому ж, як підкреслив Якібчук, змін вимагають понад двісті статей у Податковому кодексі, а тому підприємці в жодному разі не погодяться на косметичні правки.

Нагадаємо, 18 листопада Верховна Рада України прийняла Податковий Кодекс. 22 листопада на Майдані Незалежності підприємці розпочали безстроковий мітинг проти Податкового кодексу. 30 листопада президент Віктор Янукович ухвалив рішення ветувати кодекс.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Майже мільйон підприємців "кували" перемогу над Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути