субота, 21 квітня 2012 17:23

Майже чверть українців бачать Яценюка на чолі списку об'єднаної опозиції

Майже чверть українців бачать Яценюка на чолі списку об'єднаної опозиції
Арсеній Яценюк. Фото: ukrtaxi.ua

Майже чверть українців (23,7%) вважають, що список об'єднаної опозиції має очолити лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 лютого 2012 року.

За словами соціологів, його ім'я найчастіше називали респонденти при відповіді на питання, хто повинен очолити список об'єднаної опозиції, якщо лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не буде звільнена і не зможе брати участь у виборах.

11,4% респондентів дотримуються думки, що цей список має очолити Віталій Кличко, 4,8% - Наталія Королевська, 4,2% - Олександр Турчинов ("Батьківщина"), 3,9% - Анатолій Гриценко (лідер партії "Громадянська позиція"), 3,4% - Олег Тягнибок (лідер ВО "Свобода").

Разом з тим, ще 11,7% обрали варіант відповіді "інший політик" (без уточнення, хто саме), і 37% відзначили, що їм важко відповісти на це питання.

Разом з тим нагадаємо, раніше в опозиції заявили, що вже визначилися, хто очолить список. За словами Сергія Соболєва, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина", "ні у кого немає сумніву, що на чільне місце об'єднаного списку обов'язково будуть висунуті кандидатури Тимошенко і Луценка", які відбувають наразі покарання.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 лютого 2012 року. Було опитано 2008 респондентів старше 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Зараз ви читаєте новину «Майже чверть українців бачать Яценюка на чолі списку об'єднаної опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути