субота, 03 вересня 2022 04:15

Майно міністра часів Януковича стягнули на користь держави

Майно міністра часів Януковича стягнули на користь держави
Майно Віталія Захарченка стягнули на користь держави. Фото: Інтерфакс

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження, яке дозволить стягнути на користь держави майно та активи колишнього міністра внутрішніх справ часів Віктора Януковича.

Уряд пропонує винести на розгляд Ради національної безпеки питання щодо застосування санкції до Віталія Захарченка у вигляді блокування активів згідно зі змінами до закону "Про санкції", які вступили в дію 24 травня 2022 року, повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив рішення щодо доньок Путіна

Санкції щодо Віталія Захарченка у вигляді блокування активів, тимчасового обмеження права користуватися та розпоряджатися належним йому майном були запроваджені рішенням РНБО від 26 лютого 2021 року. Проте зміни до санкційного законодавства, що набули чинності у травні 2022 року, містять більш потужні та ефективні інструменти.

Застосування блокування активів у новій редакції закону "Про санкції" дає можливість Міністерству юстиції звернутися до Вищого антикорупційного суду з поданням щодо стягнення активів. Також блокування активів може поширюватись не лише на підсанкційну особу, але й на людей, що пов'язані з нею.

Відставка Захарченка з поста міністра внутрішніх справ та розслідування його діяльності були одними з головних вимог Євромайдану та опозиційних політичних партій.

З 26 лютого 2014 знаходиться в розшуку СБУ. Переховується від правосуддя в Росії.

26 лютого 2021 потрапив до санкційного списку на засіданні РНБО, та був позбавлений усіх державних нагород та звань.

Зараз ви читаєте новину «Майно міністра часів Януковича стягнули на користь держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути