понеділок, 20 січня 2014 19:37

Майдан відправив на переговори з владою Луценка, Турчинова, Кошулинського і Ковальчука

Майдан відправив на переговори з владою Луценка, Турчинова, Кошулинського і Ковальчука
Фото: fakty.ictv.ua
Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" сформувала особистий склад групи для технічних консультацій з владою і затвердила директиви на переговори, повідомляє прес-служба "Батьківщини" в понеділок.

Як зазначили члени Ради ВО "Майдан" Валерій Пацкан і Вікторія Сюмар за підсумками засідання Ради, переговори щодо розв'язання політичної кризи повинні проводитися у складі лідерів трьох опозиційних фракцій та президента України. При цьому з метою підготовки переговорів Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" сформував групу для проведення технічних консультацій.

До складу групи увійшли: від ВО "Батьківщина" - народний депутат Олександр Турчинов, від партії "УДАР", народний депутат Віталій Ковальчук, від ВО "Свобода" - віце-спікер парламенту, народний депутат Руслан Кошулинський, від громадськості - екс-глава МВС, лідер руху "Третя Українська республіка" Юрій Луценко.

"Група вже пішла на проведення консультацій", - підкреслили в прес-службі.

Також Рада ВО "Майдан" затвердив директиви на проведення переговорів, згідно з яким вони повинні вестися безпосередньо з президентом України Віктором Януковичем, і на них висуваються п'ять позицій, перша з яких - зняття безпосередньої загрози зіткнень, що припускає виведення "Беркута", інших спецпідрозділів, внутрішніх військ МВС України зі столиці і повернення їх в місця постійної дислокації. Друга позиція "відновлення конституційно-правового поля" передбачає скасування прийнятих 16 січня законів та припинення політичних репресій, в тому числі звільнення всіх політичних в'язнів, включаючи активістів Евромайдана і екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Третя позиція "ліквідація правової основи диктатури" включає повернення до редакції Конституції 2004 року, а також зміна виборчого законодавства, що дає можливості для фальсифікацій на виборах. Для забезпечення президентських і парламентських виборів передбачається призначення нового складу Конституційного суду, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Рахункової палати з забезпеченням представництва опозиції, а також прийняття нового закону про ЦВК і зміна його складу.

Четверта позиція "антикризові заходи" передбачає відставку нинішнього уряду, зокрема міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, а також формування і затвердження технічного складу уряду на перехідний період. Остання позиція "перезавантаження влади" включає: оголошення дострокових президентських виборів, проведення дострокових парламентських виборів на пропорційній основі з відкритими списками.

ВО "Майдан" розцінює відбуваються на вул.грушевського в Києві події, як спровоковані українською владою. "Відповідальність за життя та безпеку учасників акцій несе персонально президент Янукович як гарант Конституції, який поки що усувається від вирішення гострої політичної кризи, який ми спостерігаємо на вулицях", - зазначила В.Сюмар.
Зараз ви читаєте новину «Майдан відправив на переговори з владою Луценка, Турчинова, Кошулинського і Ковальчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути