неділя, 14 березня 2010 14:58

Майбутнє України виглядає трохи менш похмурим - The Financial Times

Майбутнє України виглядає трохи менш похмурим - The Financial Times

Створення в Україні нової коаліції на чолі з Партією регіонів - це "останній цвях в кришку труни "помаранчевої революції".

Про це йдеться в статті британської The Guardian, повідомляє Inopressa.

"Янукович сформував новий кабінет і призначив прем"єром відданого союзника, технократа Миколу Азарова", - зазначається у статті.

"Він ніби Гордон Браун. Похмурий тип, антипопуліст. Але саме така людина нам зараз потрібна. Найгірше, коли прем"єр підходить до проблем, як до політичної кампанії", - заявив в інтерв"ю щодо Азарова неназваний у публікації український чиновник.

"Азаров народився в Росії і має славу головного русофіла в новому українському уряді", - наголошує видання.

У свою чергу The Financial Times у редакційній статті пише, що "майбутнє України тепер виглядає трохи менш похмурим - не дивлячись на те, що воно більше не "помаранчеве".

"Інвестори радіють ознакам політичної стабільності. Сформовано реальний уряд, який спирається на парламентську більшість. Це шлях до прийняття економічного бюджету на 2010 рік, а також до розморожування кредиту МВФ", - йдеться у публікації.

Крім того, іспанська El Mundo зазначає, що "обранням Азарова в Україні завершується політичний поворот, що змінює період безвладдя, який почався з "помаранчевої революції".

"Багато хто бачив майбутнім прем"єром Сергія Тігіпка, проте парламентська коаліція, схоже, віддала перевагу політику старої гвардії, менш харизматичному, але більш передбачуваному", - йдеться у публікації.

У свою чергу американська The Wall Street Journal пише, що "у колишній радянській республіці з"явилося перше єдине керівництво з 2004 року, коли горді перемогою західно-орієнтовані політики почали суперництво один з одним".

"Виступаючи в парламенті перед тим, як його обрали прем"єр-міністром, Азаров заявив, що його уряд розробить "реалістичний" бюджет на 2010 рік та забезпечить дотримання інших зобов"язань перед МВФ", - йдеться у статті.

Газета пише, що "його висловлювання поставили під сумнів обіцянки Януковича підвищити зарплати і пенсії державним службовцям після рецесії, яка в минулому році призвела до падіння української економіки на 15%".

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє України виглядає трохи менш похмурим - The Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути