вівторок, 16 серпня 2022 05:57

Спецтема: Війна Росії проти України

МАГАТЕ збирає місію на ЗАЕС – окупанти їм погрожують

МАГАТЕ збирає місію на ЗАЕС – окупанти їм погрожують
Росія погрожує МАГАТЕ. Фото: Слово і Діло

Поїздка делегації Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію через Україну і лінію зіткнення дуже небезпечна.

Відповідну заяву зробив заступник директора Департаменту з питань контролю за озброєннями МЗС Росії Ігор Вишневецький, передає російська служба BBC.

"У цьому випадку все що завгодно могло б статися, якби делегація МАГАТЕ поїхала через лінію фронту. У цьому випадку ми, російська сторона, ніяк не можемо забезпечити їх безпеку", – попередив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ програє, якщо не зможе захистити одну ядерну станцію – Зеленський

Міноборони РФ "анонсувало" масштабні провокації біля ЗАЕС. У їхній підготовці традиційно звинуватило ЗСУ. У відомстві стверджують, що в Нікополь нібито перекинули окремий полк українських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Вишневецький таким чином прокоментував заяву представника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка про те, що ООН могла б посприяти організації такої поїздки.

"Останніми днями різні російські офіційні особи неодноразово звинувачували секретаріат ООН у скасуванні або блокуванні візиту представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС", – зазначив Дюжаррік.

Він спростував це. Секретаріат ООН не має повноважень блокувати або скасовувати будь-яку діяльність МАГАТЕ, а навпаки може підтримати таку місію.

Зараз ви читаєте новину «МАГАТЕ збирає місію на ЗАЕС – окупанти їм погрожують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути