Ексклюзиви
четвер, 01 червня 2006 15:08

Людмила Путіна: держава головніша, ніж чоловік

 

Багато жінок говорять, що в питанні народження дітей спиралися б, перш за все, на чоловіка. Проте дружина президента Росії Володимира Путіна Людмила вважає, що держава "головніша, ніж чоловік". Про це вона сказала в інтерв"ю "Российской газете".

- Я чому сказала, що держава головніше тут, чим чоловік? Тому що жінці природою закладено народити і виростити дітей. І як говорять, проти природи не попреш. І тому, якщо у жінки є умови народити дитину, вона це робитиме. Тому мені здається, що потрібно створювати умови, - сказала вона.

Людмила Путина розповіла, що 14 років свого життя вона присвятила вихованню доньок. - Переді мною теж весь час стояв вибір. Йти працювати або виховувати дітей? Іноді мене запитають, як ви виховали таких дітей? Хвилина в хвилину 14 років присвятила їм. Я майже не працювала. Треба вам сказати, що це непросте випробування, коли жінка відмовляється навіть від мінімальної кар"єри, від спілкування, від колективу, - розповіла вона.

На запитання, якби ваша дочка прийшла за порадою, що вибрати: кар"єру або дітей, - що б ви їй порадили, Путіна відповіла: "Я б порадила визначитися з сенсом її власного життя. І якщо головний сенс життя вона знайде в дітях, тоді - народжувати дітей і присвячувати їм весь свій час".

Також Людмила Путіна розповіла про свої переваги у вихованні та освіті дітей.

- Я, як мама, просто давала дітям різносторонню освіту і хороше виховання. Завжди контролювала, щоб вони висипалися, були бадьорими, веселими, щоб вони освоювали все це в хорошій фізичній формі, - сказала вона.

- Наші діти займалися танцями, грали на скрипці, фортепіано. Зараз, наприклад, вони танцюють з величезним задоволенням, - додала дружина президента.

- Коли постало питання про освіту для наших дітей, ми однозначно вибрали Росію, - розповіла вона.

На її думку, батьки повинні розуміти, що, відправляючи дітей вчитися за кордон, вони програмують майбутнє своєї своєї дитини.

Зараз доньки президента РФ навчаються в університеті Санкт-Петербургу. 20-річна Марія вибрала спеціальність біолога, а 18-річна Катерина вирішила вивчати японську мову.

Вони добре знають три іноземні мови - німецьку, англійську та французьку. Крім того, старша донька вивчає іспанську, а молодша китайську та японську.

На запитання, що у вашому розумінні щастя, Людмила Путіна відповіла: "Щастя - це, напевно, рух назустріч один одному. Не важливо, в якому спілкуванні. Чоловік - жінка. Людина - держава. Батьки - діти. Рух назустріч один одному, - сказала вона, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Путіна: держава головніша, ніж чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути