середа, 10 лютого 2010 20:25

Людина Януковича у ЦВК скаржиться на "ілюзію фальсифікацій"

Людина Януковича у ЦВК скаржиться на "ілюзію фальсифікацій"
Один з кандидатів на пост президента намагається створити "ілюзію фальсифікацій" під час другого туру виборів президента.

Про це заявив журналістам член Центрвиборчкому Михайло Охендовський.

За його словами, разом з протоколами окружних виборчих комісій, які надходять до ЦВК, подається певна кількість окремих думок, актів, заяв членів ОВК.

"І вже зараз можна зробити висновок про те, що одна з політичних сил, один з кандидатів на пост президента намагався зробити у день голосування і в наступні дні ілюзію фальсифікацій виборів", - сказав Охендовський.

"Фактично ці документи, які подаються в якості доказів фальсифікацій, можна кваліфікувати, м"яко кажучи, як просто юридичний спам, яким намагалися завалити свого часу окружні виборчі комісії, а тепер ці документи надходять до ЦВК", - зазначив член комісії.

"Я продовжую наполягати на тому, що на цей час у ЦВК немає жодних серйозних повідомлень про якісь порушення законодавства про вибори президента, які можуть вплинути на встановлення їх результатів", - наголосив Охендовський.

Водночас заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що зміст скарг, які надходять до ЦВК щодо необхідності перерахунку голосів на деяких виборчих дільницях, дають підстави для цього.

"Ознайомлення з першими із них вже дає підстави ставити питання про необхідність доручення відповідним окружним виборчим комісіям про проведення повторного перерахунку голосів", - сказала вона.

"Мають місце випадки, коли з порушенням встановлених законом вимог доставлялася виборча документація до ОВК, була порушена цілісність пакетів із виборчою документацією", - зазначила член ЦВК.

Усенко-Чорна зазначила, що відповідно до закону, окружна виборча комісія повинна в такому разі провести перерахунок голосів виборців.

"В окремих випадках ОВК порушували закон і не лише не приймали таких рішень, а навіть голови ОВК одноосібно вирішували це питання і не виносили на голосування...питання щодо проведення повторного підрахунку голосів на дільниці", - зазначила вона.

Як відомо, перший віце-прем"єр Олександр Турчинов заявив, що БЮТ вже юридично довів факти фальсифікації з боку штабів іншого кандидата у президенти - Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Людина Януковича у ЦВК скаржиться на "ілюзію фальсифікацій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути