понеділок, 13 жовтня 2008 10:45

Люди Луценка допитали Балогу

Глава секретаріату президента Віктор Балога кілька днів назад був допитаний у зв"язку з фактами використання службової авіації під час його перебування міністром із надзвичайних ситуацій, а також в якості глави секретаріату президента.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв"ю газеті "24".

"До Віктора Балоги у МВС є питання. І ми задали їх йому буквально кілька днів назад. Він був допитаний у зв"язку з численними фактами використання службової авіації під час його перебування міністром із надзвичайних ситуацій, а також у якості глави секретаріату президента", - сказав Луценко.

"У мене склалося таке враження, що це таксі таке. В основному він літав у Закарпаття, та й по всьому світу з членами родини", - зазначив він.

"Ми ставимо запитання: чи були в нього службові цілі для візитів? Він чесно каже, що їздив додому на зустріч із родичами. Задається наступне питання: як були оплачені ці перельоти? Він відповідає, що зі своєї кишені він передавав гроші якомусь чиновнику. Задається питання: чому за бухгалтерськими документами оплата здійснювалася офшорною грецькою компанією?", - розповів міністр.

"Після цього він відмовляється від дачі свідчень, пославшись на свої права згідно 63-ї статті Конституції (право не свідчити проти себе) Тепер будемо шукати цього чиновника, щоб далі проводити слідство", - додав Луценко.

При цьому він наголосив,, що "питання зовсім не у статусі пана Балоги". "Питання в тому, є в нього якісь неофіційні доходи. Тоді треба розбиратися з цим. Або за державного службовця платить чужа офшорна компанія, що також є предметом корупції. І в тому і в іншому випадку існує низка дуже серйозних питань", - сказав Луценко.

"Слідство тільки почалося. Але воно ведеться не тільки у відношенні Балоги. Таких справ дуже багато", - додав він.

У той же час, на думку Луценка, "президентові дуже зручний Балога, який безконтрольно взяв на себе функції з управління державним механізмом".

"З іншого боку, Балозі дуже подобається бути всемогутнім чиновником. Тільки є проблема – Балога стрімко знищує рейтинг президента і його політичної сили. Мені дуже гірко спостерігати за тим, як президент, за якого на Майдані боровся мільйон людей, боровся заради реформ, стає політиком, який переслідує одну мету – другий термін без Тимошенко. Це дріб"язково", - зазначив Луценко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Люди Луценка допитали Балогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути