Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 18:52

Люди Яценюка вщент розкритикували зміни до Податкового кодексу

Люди Яценюка вщент розкритикували зміни до Податкового кодексу

Представлені урядом зміни до проекту Податкового кодексу є косметичними.

Про це в коментарі Gazeta.ua. заявив заступник голови партії "Фронт змін" Андрій Пишний.

На думку політика, це напівзаходи, які не відповідають тим обіцянкам, які давала коаліція.

"Оновлений урядовий проект Податкового кодексу – це камуфляж тих самих норм попереднього проекту, розкритикованих громадськістю. Він гірший за чинне на сьогодні податкове законодавство", - сказав Андрій Пишний.

Політик також висловив занепокоєння серйозними обмеженнями спрощеної системи оподаткування.

"Для "спрощенців" зменшується максимально допустимий річний обіг: з 500 до 300 тисяч гривень, по суті, це мікроскопічні бізнеси. Такий підприємець повинен мати оборот не більше 800 гривень на день. Як з цих коштів він має заробити на утримання складу, офісу, зарплату працівникам і якийсь прибуток?", - обурився Пишний.

Крім того, розширюються повноваження податкових служб.

"Залишилися норми, які дозволяють податковій застосовувати методи непрямого податкового контролю: спостереження, контроль за витратами фізичних осіб тощо, - зазначив Пишний. - Хоча адміністрування податків трішки покращилося у порівнянні з початковим варіантом Кодексу, збережено серйозні можливості застосування свавільних дій податківців. Приміром, порядок проведення перевірок встановлюється самою податковою. Є загрозливі тенденції щодо процедури арешту майна. Скажімо, дозволяється арешт майна фізичної особи, що має податковий борг, яка виїжджає за кордон. Тобто, хтось поїхав у відпустку чи до родичів, приїжджає – а майна нема".

Політик критикує відсутність податку на нерухомість та введення туристичного збору.

"У проекті немає запровадження податку на нерухомість, який є некорупційним і міг би зміцнити місцеве самоврядування, заткнувши його найбільші "дірки". Це зроблено з огляду на інтереси урядовців та депутатів, які "нахапали" велетенські обсяги житлової, і, особливо, нежитлової нерухомості, і не хочуть з неї нічого платити. Влада однією рукою скасовує податки, іншою їх заводить. У проекті Кодексу запроваджено туристичний збір. Навіщо це зробити в той час, коли туристична індустрія України і так на печерному рівні, а влада сама визнає це, скасовуючи податок на прибуток для готелів?", - не розуміє політик

Нагадаємо, що новий проект Податкового кодексу було відправлено на доопрацювання до 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Люди Яценюка вщент розкритикували зміни до Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути