четвер, 14 червня 2012 11:26

Ляшко подав у Раду законопроект про скасування "харківських угод"

Ляшко подав у Раду законопроект про скасування "харківських угод"
Олег Ляшко пропонує скасувати газові контракти Тимошенко. Фото: liashko.ua

Позафракційний народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про денонсацію "харківських угод", якими продовжено перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Про це Ляшко повідомив на своєму сайті.

Також, за його словами, він зареєстрував проект постанови ВР про доручення Кабміну звернутися до Арбітражного суду Торгової палати Стокгольму щодо відміни контрактів між НАК "Нафтогаз України" та "Газпромом", укладених у 2009 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": "Ніхто мене не змусить денонсувати харківські угоди"

"Мета моїх законопроектів – захист інтересів держави. Також зменшення фінансового тягара на вітчизняну економіку, громадян та Державний бюджет внаслідок кабальних контрактів із "Газпромом". Ми щомісяця платимо за російський газ півтора мільярди доларів, замість того, щоб спрямувати ці кошти на відродження національного виробництва, створення робочих місць, соціальний захист населення. Зрештою, на розробки власних газових родовищ, бо в Україні насправді достатньо власного газу, щоб себе забезпечити", - відзначив Ляшко.

На його переконання, якби нинішня влада замість обвинувачень попередників ще в 2010-му ініціювала перегляд газових домовленостей, то не було б необхідності ганьбити Україну, укладаючи з Російською Федерацією угоду про перебування ЧФ на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денонсувати "харківські угоди" зараз невигідно - експерт

"Знову побачимо, хто є хто в українському парламенті. Голосування за подані мною законопроекти покаже, чому віддають перевагу мої колеги-депутати: захисту національних інтересів чи балачкам про тяжке життя країни під кабалою газових угод і зазіхання сусідів на нашу територію", - резюмував Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко подав у Раду законопроект про скасування "харківських угод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути