понеділок, 10 жовтня 2011 18:20

Ляшко хоче притягнути Азарова до кримінальної відповідальності

Ляшко хоче притягнути Азарова до кримінальної відповідальності

За перевищення повноважень та перешкоджання виконанню судових рішень прем'єр-міністра України Миколу Азарова та посадових осіб Пенсійного фонду слід притягти до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться в заяві народного депутата України Олега Ляшка. Відповідний депутатський запит він надіслав до Генеральної прокуратури України.

"Азаров, всупереч Конституції і чинному законодавству, видав документ, що урізає допомогу людям. Наприклад, якщо дітям війни гарантувалась надбавка 30% до пенсії, то відповідно до урядової постанови її зменшили до 49 гривень 80 копійок, що є знущанням над людьми", - наголосив Ляшко.

За його словами, люди почали масово звертатись до суду, щоб захистити свої права, але керівництво Пенсійного фонду вирішило не зважати на рішення судів.

"Це робиться за вказівкою уряду. На засіданні 5 вересня цього року Кабмін доручив Пенсійному фонду "належно виплачувати" надбавки, але у розмірі, встановленому його липневою постановою. Таким чином уряд фактично доручає Пенсійному фонду порушувати закони і не виконувати судові рішення", - переконаний нардеп.

За словами політика, дії посадових осіб обох відомств – і Кабінету міністрів, і Пенсійного фонду містять явні ознаки злочинів, передбачених Кримінальним Кодексом України. Через це Ляшко зробив запит до Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти глави уряду та керівного складу Пенсійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко хоче притягнути Азарова до кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути