Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2012 22:21

Спецтема: Боротьба за "мову"

Львівська міськрада виділить півмільйона гривень на захист мови
5

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

Депутати Львівської міської ради затвердила програму захисту і розвитку української мови на території міста на період 2012-2015 років.

Це питання депутати внесли як додаткове у порядок денний позачергової сесії.

"Думаю, що ухвала є актуальною, своєчасною, ґрунтовно розробленою, - заявив депутат міськради від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин. – Напрямки, які вона реалізує є цілком відповідними сучасним викликам, які створені політичною верхівкою в Україні. Тому гадаю, що наша справа честі не просто таку ухвалу підтримати, але й якомога жорсткіше проконтролювати її фінансове наповнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська міськрада звернулася у Конституційний суд через мову

Документ передбачає проведення у Львові заходів, спрямованих на популяризацію української мови та її розвиток. Зокрема планується при в'їзді до Львова та в кожному районі міста розташувати рекламні носії, які популяризують видатних постатей українського державотворення та історичні події.

Проведення різноманітних фестивалів, підтримка гастрольної діяльності комунальних театральних колективів, пропаганда українськості через відзначення різноманітних важливих для українців історичних дат, підтримка видавництв, для сприяння видавання україномовної книги, розробка електронної бібліотеки та інше.

Депутати сподіваються, що виконання програми забезпечить підтримку освітніх, просвітянських, мистецьких колективів, державних, комунальних та громадських установ і організацій, які сприяють розвитку української мови, культури, історичної свідомості, дасть змогу продукувати якісний україномовний продукт.

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада виділить півмільйона гривень на захист мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути