четвер, 25 листопада 2010 16:47

Львівські підприємці вимагають від Януковича "відповісти за базар" (ФОТО)

Майже 2 тисячі людей вийшли сьогодні на пікет під обласну та міську раду Львова. Мітингувальники вимагали від місцевих чиновників вплинути на рішення президента Віктора Януковича щодо ветування Податкового кодексу.

Як розповіла Gazeta.ua одна із організаторів страйку Юлія Шибівська, вони очікували, що скандувати під "білий дім" прийдуть більше людей.

"Думали, буде до 4-5 тисяч народу. Але це вже п'ятий по рахунку мітинг, люди втомилися. А ще 40 автобусів сьогодні на Київ відправилося. Тому людей насправді сьогодні не так багато, як чекали. Проте всі дуже рішуче налаштовані", - сказала Шибівська.

Під Львівською адміністрацією страйкарі розгорнули плакати з закликом "Або вето, або імпічмент", "Янукович, за базар ответишь", "Азарова і Тігіпка у відставку". Кричали "Владу геть!". Від чиновницької будівлі натовп відмежовували майже півсотні правоохоронців. Не дочекавшись нікого із представників влади, люди подалися скандувати під міську Ратушу.

"Вчора з Києва тільки повернулися, нині одразу на мітинг. Свою промислову ятку на ринку "Галицьке перехрестя" не відкривала вже другий тиждень. Втратила за цей час вже як мінімум одну-дві тисячі гривень. Але це порівняно дрібниці, якщо кодекс приймуть - взагалі по світу з торбами піду. Кредит в мене в банку - 3 тисячі щомісяця віддавати треба, а ще той податок. Нічого більше не лишається, як таким чином правди добиватися", - поскаржилась журналісту 45-річна Галина Макогін, приватний підприємець.

Щойно люди підійшли на площу ринок до Ратуші, їм повідомили, що 40 автобусів, які виїхали на страйк до столиці зі Львова, були завернуті працівниками ДАІ в Рівному.

"Влада відкрито, не боячись йде проти нас. Якщо Янукович сьогодні не відмінить кодексу, в неділю збираємо великі групи - знову веземо на Київ, у Львові організуємо ходу вулицями міста. Збиратимемо підписи за відставку президента і уряду", - пояснив підприємець із торгового центру "Сяйво" Зіновій Соляк.

Зараз ви читаєте новину «Львівські підприємці вимагають від Януковича "відповісти за базар" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути