понеділок, 16 травня 2011 18:05

Львівська міськрада пожалілась Пшонці на Могильова

Львівська міськрада пожалілась Пшонці на Могильова

У зв'язку із подіями 9 травня у Львові міська рада цього міста закликала генерального прокурора Віктора Пшонку вжити всіх законних заходів для об'єктивного, повного, всебічного і неупередженого розслідування порушення Конституції та законів України, прав і свобод людини та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, сьогодні відбулася позачергова сесія цієї установи. Під час сесії було прийнято звернення до генерального прокурора України та прокурора Львівської області щодо подій 9 травня.

За словами депутатів, 9 травня 2011 року у м. Львові відбулися безпрецедентні грубі порушення працівниками органів внутрішніх справ Конституції та законів України, які виразилися в перевищенні службовим становищем та невиконанні рішення суду.

"Лише на третій день проведення прокуратурою перевірки, міністром внутрішніх справ України з трибуни Верховної ради України оголошено висновок про те, що  працівники органів внутрішніх справ під час вказаних подій діяли цілком правомірно. Це при тому, що перевірка ще далеко не завершена, зокрема, не встановлено особи працівників міліції, які застосовували силу, їх не опитано", - йдеться у депутатському зверненні.

Крім того, львівські депутати наголосили, що міністром внутрішніх справи України Анатолієм Могильовим зроблено висновок про невинуватість особи, яка 9 травня, застосувавши зброю, заподіяла тілесні ушкодження одному з помічників депутата Львівської міської ради і була затримана на місці вчинення злочину.

"Хоча провадження по кримінальній справі лише розпочато і досудове слідство по ній не закінчено", - зазначили політики. На їхнє переконання, такі висновки Могильова свідчать "про його пряму зацікавленість та упередженість у результатах дослідження та перевірки і розцінюються, як спроби тиску при їх проведенні".

Через це Львівська міська рада висловлює застереження щодо повноти, всебічності та об'єктивності перевірки, яка проводиться прокуратурою Львівської області по фактах невиконання рішення суду, а також побиття працівниками органів внутрішніх справ депутатів Львівської міської та обласної рад і їх помічників.

Слід зазначити, що за відповідне звернення проголосувало 75 депутатів Львівської міськради.

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада пожалілась Пшонці на Могильова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути