Ексклюзиви
пʼятниця, 31 жовтня 2008 11:12

Лужков "наїхав" на Ющенка

Лужков "наїхав" на Ющенка
Мер Москви Юрій Лужков вважає, що Україну охопила хвиля русофобій.

Про це він заявив сьогодні на конференції співвітчизників, що проживають за кордоном, яка відкрилася в столиці РФ.

За словами Лужкова, останніми роками в деяких країнах на пострадянському просторі утискується і витісняється російська мова.

"Останніми роками з приходом до влади Ющенка, про якого вже можна говорити безумовно як про людину з яскраво вираженою антиросійською орієнтацією, хвиля русофобій і витіснення російської мови захльостує Україну, де сьогодні володіють російською мовою до 80% громадян і половини вважають його рідною", - наголосив Лужков.

За його словами, якщо в 1989 році, за даними Держкомстату України, в країні було 4,5 тис. шкіл з російською мовою навчання, то в 2005-2006 роках, за даними Міністерства освіти і науки України, залишилося вже менше 1,5 тис.

Таким чином, заявив Лужков, за невеликий час число шкіл з російською мовою навчання скоротилося в три рази, а в Києві кількість таких шкіл зменшилася в 100 разів.

"Нам потрібно, російській державі потрібно, не тільки констатувати це колосальне погіршення, а потрібно приймати свої заходи, зокрема заходи державного реагування у різних напрямах – і в політичних, і в економічних, і в гуманітарних. Так діяти нашим сусідам, з якими ми найчастіше пояснюємося в режимі м"якому, неприпустимо", - цитує його слова УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Лужков "наїхав" на Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути