пʼятниця, 26 липня 2013 13:18

Лутковська: немає правових підстав для лікування Тимошенко за кордоном

Лутковська: немає правових підстав для лікування Тимошенко за кордоном
Валерія Лутковська. Фото: www.unn.com.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська не вбачає правових підстав для того, аби вплинути на можливість лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "День".

"Я б хотіла розрізнити ці дві справи - Тимошенко та Луценка. По справі Луценка я використала можливість звернення до Комісії при Президентові України у питаннях помилування, тому що Конституція України містить відповідне право Президента, а КПК містить відповідне положення. Звертаючись до комісії, я вбачала певні правові підстави для такого звернення. Що стосується справи Тимошенко та її лікування за кордоном, то правових підстав я поки що не вбачаю. Тому вплинути на цей процес не бачу жодної можливості", - заявила Лутковська, відповідаючи на запитання якими є зараз шанси на те, що Тимошенко поїде на лікування до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська назвала найбільшу проблему українського суспільства

Також в інтерв'ю вона  сказала, що не розуміє значення поняття "політичний в'язень".

"Я, чесно кажучи, не знаю жодної людини в Україні, яка була б ув'язнена тільки у зв'язку з тим, що вона займається політичною діяльністю. Я знаю людей, які мали в минулому досвід роботи в уряді чи інших структурах, але при цьому вони, так чи інакше, здійснили якісь дії, які стали підставою для винесення рішення судом. А судові рішення - не моя компетенція, як і їхня оцінка. Тобто, не суто політична діяльність була бекграундом для переслідування. Більше того, я навіть такої статті не знаю в Кримінальному кодексі - "за політичну діяльність", - заявила уповноважений з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська: немає правових підстав для лікування Тимошенко за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути