понеділок, 25 січня 2010 22:13

Лук"янов з ломом у руках розповів про бої на комбінаті "Україна"

Лук"янов з ломом у руках розповів про бої на комбінаті "Україна"

Спроби захопити поліграфічний комбінат "Україна" були значно раніше, ніж сьогодні. Ще у п"ятницю прибув в.о. директора підприємства Володимир Хомко з людьми, які відмовились представитись, і почав вимагати невідомо що.

Про це у понеділок ввечері в ефірі Шустер Live розповів народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук"янов.

"Якщо він був призначений, то йому треба було показати наказ Мінфіну, зареєструвати його у відділі кадрів і приступити до обов"язків", - вважає "регіонал".

Лук"янов розповів, що коли дізнався про невідомих, які прибули на комбінат, то приїхав туди і сказав, що він народний депутат і уповноважений ЦВК з контролю за ситуацією на комбінаті "Україна".

"Ці люди відмовлялись говорити. Єдине, що мені вдалось з"ясувати, що керував усім член Секретаріату Кабміну і генерал, який підпорядковується помічнику Юлії Тимошенко віце-прем"єру Олександру Турчинову. Він відповідає за зв"язок уряду з правоохоронцями. Сталась конфліктна розмова", - повідомив нардеп.

Коли закінчився робочий час, то охорона виставила невідомих за межі підприємства. Лук"янов зв"язався з однопартійцями з приводу того, щоб поставити на комбінаті охорону для уникнення провокацій.

"О 6 годині ранку я почув інформацію, що невідомі люди приїхали на комбінат "Україна". Приїхав і бачу, що стоїть міліція, якісь люди. Запитав у охорони, чи все добре. Якраз тоді під"їжджає автобус міліції, з нього вискакує група людей з таким інструментом демократії (показує лом) і починають бити скло, потім двері і охоронців. У них також був спецзв"язок ("макаронки", які на вуха вішають). Унаслідок таких дій представників Тимошенко і Луценка 20 осіб отримали травми і побої. Половина з них отримали тяжкі травми. Декілька осіб мають переломи кінцівок, є відкритий перелом ноги, відкриті черепно-мозкові травми", - продовжив "регіонал".

За його словами, коли охорона забарикадувала двері столами і стільцями, щоб їх не могли бити, то зловмисники застосували сльозогінний газ.

"Він різав очі, спричиняв кашель і поганий стан", - зазначив Лук"янов.

Відповідаючи на запитання, чому охорона підприємства була без форми, а в штатському, нардеп відповів, що на держпідприємстві не обов"язково мусить бути державна охорона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лук"янов з ломом у руках розповів про бої на комбінаті "Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути